Reisgenoten

Reisgenoten is een eenvoudige en lichte “monastieke orde”. Je gaat deel uitmaken van een groep mensen met een leefregel op vijf waardevolle gebieden:

  1. ZIJN – Ontdekken dat het leven een gift is. Je leeft onder Gods open wereld. Oefeningen kunnen te maken hebben met stilte, geloof, meditatie, ademen, bidden en rituelen rondom de aanwezigheid van God in je leven.
  2. VERTELLEN – Ontdekken dat je leeft in Gods grote verhaal van Schepping tot Herschepping met als centrum het leven van Jezus. Oefeningen kunnen te maken hebben met de bijbel, theologie en storytelling.
  3. LIEFHEBBEN – Ontdekken dat de weg van Jezus gaat over liefde voor God, jezelf en de ander. Oefeningen kunnen gaan over gastvrijheid, kwetsbaarheid, naastenliefde, zorg het leven in een gemeenschap.
  4. MAKEN – Ontdekken dat God een nieuwe wereld maakt door jou heen. Oefeningen kunnen gaan over kunst en creativiteit, duurzaamheid, rechtvaardigheid en je lifestyle.
  5. LEREN – Ontdekken dat je reis niet af is. Oefeningen kunnen gaan over vragen, kritisch denken, dialoog aan kunnen gaan, twijfelen en geloven.

Reisgenoten is een manier om te geloven in de praktijk en om kerk te zijn als oefenplaats. Reflectie op de oefeningen mag natuurlijk, maar bij voorkeur achteraf. Ga eerst ervaren en experimenteren.

Bekijk alle generieke oefeningen hier.