op209

Wandering

Het doel van wandering is: laat je controle los en geef je zintuigen en aandacht de volledige ruimte.

Wandering bestaat uit twee elementen:

  • toevallig gedrag. Ga met een dobbelsteen of munt op weg en laat de dobbelsteen of munt per toeval bepalen welke richting je kiest. Zo kun je op een kruispunt je richting bepalen, op een bus of treinstation een perron of bus/trein kiezen en halte/station waar je uitstapt. Zo kom je altijd op een onverwachte plaats.
  • je zintuigen gebruiken. Op de plaatsen waar je toevallig bent gekomen ga je goed kijken, luisteren en ruiken wat je ziet, hoort en ruikt. Er zullen je nu dingen opvallen die je niet eerder waren opgevallen. Dit is de verrassing van wandering. (Maak eventueel een aantal foto’s en kies de beste uit. Deze foto laat het beste je verrassing zien.)
  • Andere ideeën voor wandering: ga ergens uit eten door te dobbelen en laat je verrassen door de bediening. Ga naar de bieb en kiest een random boek. Ga naar Wikipedia en klik 3x op een willekeurig link in een willekeurig artikel en bestudeer dat onderwerp. Zoek uit alle muziekstijlen en willekeurige stijl en in die stijl een willekeurige artiest en luister een van de liederen. Spreek eens toevallig iemand aan, bijvoorbeeld de vijfde persoon die je tegenkomt. etc.