Reisgenoten

Reisgenoten is een eenvoudige en lichte “monastieke orde”. Je gaat deel uitmaken van een groep mensen met een leefregel op vijf waardevolle gebieden:

  1. ZIJN – Ontdekken dat het leven een gift is. Je leeft onder Gods open wereld. Oefeningen kunnen te maken hebben met stilte, geloof, meditatie, ademen, bidden en rituelen rondom de aanwezigheid van God in je leven.
  2. VERTELLEN – Ontdekken dat je leeft in Gods grote verhaal van Schepping tot Herschepping met als centrum het leven van Jezus. Oefeningen kunnen te maken hebben met de bijbel, theologie en storytelling.
  3. LIEFHEBBEN – Ontdekken dat de weg van Jezus gaat over liefde voor God, jezelf en de ander. Oefeningen kunnen gaan over gastvrijheid, kwetsbaarheid, naastenliefde, zorg het leven in een gemeenschap.
  4. MAKEN – Ontdekken dat God een nieuwe wereld maakt door jou heen. Oefeningen kunnen gaan over kunst en creativiteit, duurzaamheid, rechtvaardigheid en je lifestyle.
  5. LEREN – Ontdekken dat je reis niet af is. Oefeningen kunnen gaan over vragen, kritisch denken, dialoog aan kunnen gaan, twijfelen en geloven.

Praktische zaken:

  1. Je krijgt elke maand vijf uitdagingen voor een periode van minimaal 6 maanden.
  2. Als het even kan doe je die uitdagingen met een groep. Je komt dan 1x per maand samen om je ervaringen te delen en nieuwe uitdagingen/oefeningen te krijgen.
  3. Je krijgt een boekje met stickers met daarop in een zin de uitdaging. Maar er is ook per uitdaging een website met verdieping, suggesties, video’s etc. Ga zou diep als je zelf wilt.
  4. We proberen niet alleen een groep te zoeken maar ook lokale context. Een uitdaging is veel beter als je lokaal iets kunt oefenen. Geef je hieronder op, dan gaan wij voor je aan de slag om een netwerk te bouwen rondom alle Reisgenoten.

Bekijk alle generieke challenges hier.

Zoek je reisgenoten of wil je een groep starten / aanmelden? Vul het formulier in en we nemen contact met je op.

Ik zoek een groepIk start een groepIk leid een groep